X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

SEO Uyumlu Makale

AnasayfaYazılarSEO Uyumlu Makale

SEO dostu makale nedir? SEO'ya hazır makaleler, arama motoru optimizasyonu yani SEO araştırması, mevcut sayfanın arama motorları doğrultusunda daha üst sıralarda görünmesini sağlayan makaleleri içerir.
Web sitemizin hizmetimizle doğrudan ilgili olan ve bu nedenle sektörümüzle ilgilenmek isteyen ve hizmetimizi almak isteyen arama motorlarında üst sıralarda yer almasını ve arama motorunda arama yapan kullanıcıların olmasını istiyoruz. sadece marka bilinirliği değil, aynı zamanda sağladığınız hizmetler için hedeflenen satış ve gelir.
Elbette tüm bunların gerçekleşmesi ve arama motorlarında görünür olması için yapılması gereken pek çok ince ayar var. Bunlardan biri ve belki de en önemlisi SEO dostu makaleler oluşturmaktır. Peki, SEO uyumlu makaleler nasıl yazılır, bilmeniz gerekenler nelerdir?

SEO Uyumlu Makalelerin Önemli Noktası: Anahtar Kelimeler
Bildiğiniz gibi anahtar kelimeler hem SEO'nun hem de makalelerin kilit noktasıdır. Bu anahtar kelimeler, sektörünüz ve sunduğunuz hizmetlerle ilgili çeşitli ücretli veya ücretsiz analiz araçları kullanılarak tanımlanabilir. Kullanıcılar arama motorlarında en sık hangi ürünleri ve kelimeleri arıyorlar Bu sorunun cevabını biliyorsanız SEO'daki temel adımlardan birini atabilirsiniz.
Anahtar kelimelerinizi belirledikten sonra, makalenizi bu anahtar kelimeleri kullanarak hazırlayın. Öncelikle yazınızda kullandığınız anahtar kelimeler veya anahtar kelime yoğunluğu çok önemlidir. Bu konuda size kesin rakamlar veremiyoruz ancak anahtar kelime yazıda ne kadar doğal kullanılırsa o kadar iyidir. Aksi takdirde, anahtar kelimeye boğulmuş bir makale, kullanıcının gözünde okunmaya değmez ve arama motorları tarafından kullanıcı deneyimi için değil, yalnızca SEO için yazıldığı anlaşılacaktır.

Başlıklar ( H Tagları)
Anahtar kelimeler ve içerikten sonra teknik detaylar gelir. Makale başlıkları her zaman hiyerarşik olmalıdır ve arama motorları sayfaları ve içeriği indekslerken bu etiketler kullanılmadan oluşturulan başlıklar "başlık" olarak etiketlenir ve makaleler için gerekli görülen başlık kurallarını atlayabilir. H etiketi nedir? H etiketleri, H1'den H6'ya kadar başlık ve alt başlıkları temsil eden, önem ve büyüklüklerine göre düzenlenmiş etiketlerdir. Teknik olarak her iki arama motorunun da bunu fark etmesi ve metni daha anlaşılır hale getirmesi ve düzenli olarak okunması çok önemlidir. H etiketlerini nasıl kullanıyorsunuz?
Diyelim ki bir Word dosyasında bir makale oluşturdunuz. Bu şekilde işiniz zaten çok kolay. Üst başlığı kolayca seçebilirsiniz. Makalelerin bir ana başlığı olmalıdır. Panelde "Başlık 1"i seçerek gönderinize kolayca "H1" başlığı ekleyebilirsiniz. Burada unutulmaması gereken nokta, makalenin sadece bir H1 başlığının olmasıdır. Konunuza ve hiyerarşinize göre kalan alt başlıkları kullanmaktan çekinmeyin.
Başlıkla ilgili bir diğer önemli nokta da başlığın anahtar kelimelerinizi içermesi gerektiğidir. Bu, kullanıcıların hem makalenin konusu hakkında doğrudan mesajlar almasını hem de SEO'ya katkı sağlamasını sağlar.

Kaliteli ve Özgün İçerik
İçerik kalitesi, SEO dostu makalelerin neyle ilgili olduğuyla ilgilidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi makale yazmadan önce makalenizde doğru ve özgün anlatıma yer vermeyi ve kullanıcı odaklı olmayı hedeflemelisiniz. Her şey doğal ve kaliteli ise arama motorlarının gözünden kaçmayacak ve kaliteli içerikten alacağınız organik trafik doğal olarak en organik ve etkili SEO çalışmasına yol açacaktır.

Backlink (Bağlantılar)
Bir diğer önemli konu ise backlinklerdir. Peki nedir bu geri bağlantı? Backlinkler aslında SEO için çok önemli bir konudur ve uzun uzadıya konuşulması gerekir ancak bu yazıda kısaca tanımına ve kullanımına değinilecektir. Backlink, bir siteden diğerine verilen linklerdir ve bu linkler sayesinde sitenin kalitesi sitenin kalitesi ile doğru orantılı olarak artar veya azalır. Gördüğünüz gibi backlinkler Google'ın bir web sitesinin değerini belirlemek için kullandığı "PageRank" puanını büyük ölçüde etkileyen çok önemli ve teknik bir sorundu, ancak PageRank sistemi onu kaldırdı. Bu, backlink kullanımını daha hassas hale getiriyor ve nasıl olduğunu değiştiriyor. uygulamalı. Özellikle blog yazılarınızda "iç linkler" kendi hizmetlerinize link vererek site içi SEO'ya büyük katkı sağlar. Sayfalar arasında kolayca geçiş yaparak kullanıcı deneyimini iyileştirin, PageRank'inizi veya sayfanızın Google'ın gözündeki değerini artırır. web sitesinde geçirilen süreyi artırmak, bağlantı sıvısını sağlayın, Sayfa görüntülemelerini artırın. Sonuç olarak, tüm bu yararlı sonuçlar site içi SEO'nuza bir katkı olarak döndürülür ve arama motoru değeriniz artar. Burada dikkat etmek istediğim şey link verirken aşırıya kaçmamak, doğal olarak link vermek. Harici linkler veya "harici linkler" kullanırken link verilen sayfaların kalitesine dikkat etmelisiniz. Link kullanımı kontrol edilmelidir.

Anahtar Kelime Yoğunluğu (Kelime Sayısı)
Yazdığınız makalenin kelime sayısı da oldukça önemlidir. Yine tam bir sayı veremem ama yazacağınız yazılar özensiz, sıkıcı ve gereğinden uzun olmamalı. Kullanıcı deneyimi, SEO'yu etkileyen temel faktörlerden biridir, bu nedenle anahtar kelime yoğunluğu tamamen kullanıcı deneyimine dayanmalıdır.

Rakip Analizi
SEO'ya hazır makaleler yazarken dikkat edilmesi gerekenler hakkında söyleyebileceğim son şey, soruları yanıtlamaya odaklanmak istiyorsanız, bir rakip analizi yapmanız gerektiğidir. Örneğin, sektördeki meslektaşlarınızın tercih ettiği anahtar kelimeler, yazdığınız makale türleri, kullandığınız başlıklar, sayfa düzenleri vb. içerik oluşturmanıza ve hedef kitleniz için bir yol çizmenize yardımcı olabilir.


Hosting Billing System by WISECP
Top