X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

ERP Nedir?

AnasayfaYazılarERP Nedir?

ERP Nedir?

Türkçe anlamıyla “Kurumsal Kaynak Planlama” olan ERP açılımı Enterprise Resource Planning’dir. Çeşitli iş etkinliklerini yani kurum ve kuruluşların satın alma, muhasebe, risk yönetimi gibi etkinliklerini idare etmek için kullanılan bir tür programdır. ERP sistemleri bütünleşik bir veri tabanı kullandığından dolayı birçok yazılım ve donanım gereksinimi vardır.

İşletmelerde bulunan tüm birimleri tek bir çatı altında birleştiren ERP, bilgisayar tabanlı yazılım olarak yönetim sürecine yardımcı olur. Kurumların sahip oldukları kaynaklarını aktif bir şekilde kullanabilmelerini sağlar. ERP'ler stratejik yönden müşterilerin taleplerini yerine getirmek, üretim ve dağıtım kaynaklarını organize etmek amacıyla geliştirilmiştir ve şirket içi randımanınızın yükselmesine destek olur.

Özellikle proje etabında seri ve yüksek ölçekli avantajlar sağlayan ERP programları, planlamadan bütçelemeye pek çok alanda mali öngörü edinmenize yardımcı olur. Firmaların fiziksel niteliklerini, maliyetlerini ve insan kaynaklarını aktif bir şekilde kullanabilmelerine olanağı sağlayan sistem, pek çok konuda karar sistemini hızlı bir hale getirir. Kurum içi etkinlikleri daha proaktif bir biçimde sağlamanıza yardım eder.

Kurumsal kaynak tasarımlanması, işletme içerisinde bulunan tüm birimlerin tek bir yazılımla buluşturma temeline dayanır. Ulusal ya da uluslararası birçok firmaya, tesise, departmana ve depolama alanına sahip olan bir firmanın tüm kaynaklarını getirili bir şekilde kullanabilmesini ve tasarımlayabilmesini sağlayarak maliyet yönünden düşüş yaşanmasını engeller.

ERP Önemi

Teknolojik ilerlemelerin beraberinde moda gibi benzeri kavramlar yönünde değişim gösteren müşteri talebi, firmaları bu tür kaynak tasarlama yöntemlerini kullanmaya sürüklemiştir. ERP yazılımları, sergilediği çözümler sayesinde firma yöneticilerinin türlü stratejik çalışmalar yardımıyla belirlemiş oldukları üretim ve dağıtım kaynaklarını işlrtme etkinliklerindeki evrimleşmeye en uyumlu duruma getirebilme olasılığı verir.

ERP yazılımlarının farklı bir önemli özelliği olarak sayılan, tek bir firma altında toplanan ve yeryüzünün farklı bölgelerinde bulunan işletmelerin tedarik ya da dağıtım merkezi kaynaklarını daha basit ve programlı bir şekilde yönetilmesini sağlamasıdır. Bu tür programlar farklı modüllerle kurumların kazanç oranını yükselterek verimliliği en yüksek dereceye çıkartır.

ERP sistemleri iki birim arasındaki diyaloğu en düşüğe indirererk sürecin daha seri gelişmesini sağlamaktadır. Bu sayede tek bir yazılımla hem zaman hem de ihtiyaç olmayan iş gücünden tasarruf etme olasılığı sunar. Pek çok problemi kısa süreç içerisinde sonuçlandırmamıza, gerçek zamanlı olarak güncellenen verilerle çalışma imkanı sunarak yardımcı olur. 

ERP Sistemi Avantajları

  • İş süreci azalış gösterir, tüm işler seri bir şekilde gerçekleşir.
  • Daha hızlı bilgi iletişimi sağlanır.
  • Kaynaklar verimli olarak kullanılır.
  • Etkin stok yönetimi sayesinde stoklar kolay bir şekilde denetlenebilir.
  • Performans artışı sağlanır.
  • Rekabet avantajı vardır.
  • İş süreçleri yönetim ve çalışanlar tarafından rahatlıkla izlenebilir.
  • Daha iyi veriler sayesinde daha iyi raporlama ve planlama sağlanır.
  • Veri toplama işlemi otomatik hale gelerek verimlilik artış gösterir.

Hosting Billing System by WISECP
Top