Dijital teknolojilerinin son derece büyük gelişim göstermesiyle beraber çeşitli alanlarda türlü çalışmalar da hız kazandı. Hem erişimi olduğundan daha iyi duruma getirmek hem de sistemsel problemleri en aza düşürmek içim internet kullanımına ilişkin türlü uygulamalar etkin hale getirildi. Web Hosting yani barındırma hizmeti olarak da bilinen hizmet, kullanıcı deneyimini geliştirme açısından üretilen uygulamalardan biri olarak ön plana çıkmaktadır.
Web 2.0 ile meydana gelen ve kullanıcıların sanal dünyada etkileşime tamamıyla açık biçimde mevcut olmasını sağlayan düzenlemeler esasta hosting yani barındırma hizmetlerinin verimliliğiyle alakalıdır. Saniye içerisinde milyonlarca veri akışının olduğu ve her an her şeyin düzene koyulabildiği internette veri kullanımını çok daha iyi yönetebilmek adına web sunucularının kapsamı altına girmek sistemin gerektirdiği önemli ve ilk şartlarından biri sayılmaktadır.
Konuyu sanal dünyanın dışına taşıyıp günlük yaşamımızdan örnek vermek gerekirse herhangi bir yapının inşa edilme sürecinde ilk olarak zemine gereksinim duyulduğu herkes tarafından bilinen bilgidir. Sanal dünyada kullanıcı hareketini ve veri hareketini gerçekleştirebilmek adına internet sitelerine gereksinim duyarsınız. Bu siteleri internet ağında mevcut konuma getirebilmek için bir web sunucusuna hosting hizmetiyle bağlamanız gerekmektedir.
Bu konuda tanımı yapıp ayrıntılı bir biçimde açıklamadan önce hosting yani barındırma hizmeti kullanarak bir web sunucusunu elde etme işlemini, bir yapı inşa etmek amacıyla gerekli olan boş arazi gereksinimine benzetmek mümkündür. Çünkü internet siteleri ve internet siteleriyle etkileşim içerisine giren her katılımcı faktör bir web barındırma alanı yani hosting üzerinden söz konusu sanal deneyimini rahatlıkla yaşar.
Hosting Nedir?
Barındırma hizmeti ya da hosting bir internet sitesinde yayınlanmak istenen tüm şeylerin kullanıcıların ulaşabileceği bir sunucuda (bilgisayarda) tutulmasını ifade etmektedir. Sanal dünyada internet sitesi oluşturmak amacıyla özel olarak üretilen, son derece hızlı erişim olanağı sağlayan ve milyonlarca kullanıcıya aynı anda çok iyi bir şekilde hizmet sunabilecek bir sunucuda yayınlamak istediğiniz bütün içeriklerin saklanması gerekmektedir.
Web sitesine özgü bu dosyaları koruyan ve internette yer alan kullanıcıların erişimine sunan bu sunuculara yani bilgisayarlara web sunucusu ismi verilmektedir. Bu sunucular içerisinde gerçekleşen veri saklama ve yayınlama işlemi de barındırma hizmeti yani hosting olarak ifade edilmektedir. Hosting ve web sunucusu kavramları bazı zamanlar birbirine karıştırılabilir. Hosting hizmetinin yapıldığı bilgisayarları web sunucusu, yayınlama çalışmasını da barındırma hizmeti şeklinde ifade etmek doğru olacaktır.
Ayrıca hosting organizasyon ve kişilere özgü internet sitelerinin ya da sayfalarının kesintisiz olarak internet ortamında yayınlanmasını destekleyen bir hizmet olarak da tanımlanabilir. Burada olan ayrıntı hosting hizmetinin güçlü yazılımsal ve donanım web sunucularının birleştirilmesiyle meydana gelendir. Barındırma hizmetinin yardımı ile kurduğunuz internet sitesi dünyanın her yerinde 7/24 erişime açık duruma gelir.
Kısaca özetlersek hosting yani barındırma hizmeti çalışma sistemini anlatmak gerekirse şöyle açıklanabilir; İnternet siteleri kontrol paneli aracılığıyla gelişmiş web sunucularına yüklenir, alan adı (domain) tanımlamaları yapılır ve bu aşamanın ardından ilgili internet sitesinin yayın hayatı başlamış olur. Oluşturulan internet sitesi, veri akışının boyutu ve alınmak istenilen sanal hizmete göre pek çok farklı web hosting türü mevcuttur. Hosting hizmeti almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Web hosting hizmetine ilişkin detaylı bilgiler için tecrübeli ve profesyonel ekibimizle iletişim kurabilirsiniz.