X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

PHP Nedir?

PHP web tabanlı, nesne yönelimli bir programlama dilidir. Geçmişte Personal Home Page (PHP) şöyle ki ‘Kişisel Anasayfa’ sürecinde, günümüzde PHP: Hypertext Preprocessor şeklinde kullanıma devam edilmektedir. PHP sayesinde dinamik, kendi kendine yönetilebilir internet siteleri yapılmasını sağlanır. 1995'te aslında Danimarkalı fakat Kanada'da yaşamını devam ettiren bir yazılımcı Rasmus Lerdorf aracılığıyla üretilen PHP'nin ilerletilmesiyle günümüzde PHP topluluğu aracılığıyla sürdürülmektedir.

PHP Veritabanları ve Veritabanları İlişkileri

Hatta ODBC eklentisiyle beraber standartları destekleyen bir bağlantı açmak epeyce kolay bir hal alıyor. Başka veritabanları için cURL eklentisi ya da soketler (CouchDB gibi) kullanılabilir. Küçük yönetilebilir web siteleri için de çoğunlukla MySQL veritabanı kullanmak çok daha fayda sağlıyor. Birkaç PHP komutu ve fonksiyonları kullanarak oldukça hızlı bir bağlantı kurmak olanaklı hale geliyor. 

Database kurgusu ve yapısı iyi bir şekilde hazırlandığı sürece gayet hızlı, verimli sonuçlar ortaya çıkarır. MySQL eklentisinde en temel durumu ile uygulanan işlemler, bir tablo içine veri eklemek, bu verileri bir yere çekmek, verilerin düzenli olarak güncellemek ya da silmek oluyor.

PHP’nin en fazla üzerinde durulan ve en kuvvetli olan niteliklerinden bir tanesi sahip olduğu gelişmiş ve geniş veritabanı desteği olmaktadır. MySQL benzeri veritabanına ait eklentilerden bir tanesi kullanılarak ya da PDO gibi bir soyutlama katmanı kullanılarak PHP yardımıyla veritabanı bağlantısı olan web site sayfaları üretmek olası hale geliyor. 

PHP Avantajları

  • Açık kaynak kodlu olduğundan dolayı kaynağına bakabilirsiniz.
  • PHP; MySQL, MsSQL, Oracle benzeri birçok veritabanı ile çalışır.
  • PHP esasen Linux tabanlıdır. Ancak sanal sunucular ile pek çok işletim sisteminde sorunsuz bir şekilde çalışır.
  • PHP, kolay kod dizilimi içerdiği için hızlı bir biçimde öğrenilir.
  • PHP’de kaynak problemi çekmezsiniz. Arama motorlarında pek çok bilgi vardır.
  • Bununla birlikte Google, Facebook, Twitter ve Instagram gibi ünlü şirketlerin API destekleriyle kendi bilgileri kolaylıkla kullanılabiliyor. Hatta yardımcı sınıfların yardımıyla birçok dosya formatı okunabiliyor ve bunların üzerinde işlem yapılabiliyor.
  • PHP oldukça hızlıdır. PHP çalışma motoru kodları hemen anlar ve ona göre çıktı üretir.
  • Bir notpad yardımıyla kod yazılabilir, şu ki düzenleme gereksinimi bulunmaz.
  • PHP’nin Framework adındaki yardımcıları işinizi kolay hale getirir.
  • FTP programı ve hosting ile çok kolay yayınlanabilir.
  • PHP’de bulunan pek çok yardımcı öge var. Bunlar sayesinde Excel'e belge aktarma, Excel dosyası ya da PDF dosyası oluşturma gibi işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz.
  • Modüler altyapısı yardımıyla XML, JSON gibi pek çok veri değişim formatlarını destekler ve uyumlu olarak çalışır.

Hosting Billing System by WISECP
Top